loader
Натисніть "Шукати" для пошуку інформації що вас цікавить
Зачекайте будь ласка, ми виконуємо ваш пошуковий запит...
ДП "Шепетівський військовий лісгосп"



25.07.2019 12:53 - давність новини: 5 р.

Категорія: Загальні новини

Автор:  Прес-служба Шепетівського військового лісгоспу

Багатьох людей дуже бентежить вигляд зрубаного дерева

Останніми роками в центрі уваги громадськості не одноразово поставало питання вирубування лісів. Багатьох людей дуже бентежить вигляд зрубаного дерева. Суспільство звикло, що дерева рубати не можна, бо це легені планети, тому вирубування сприймається вкрай негативно.

Проте, деревина – це чи не єдиний традиційний відновлюваний сировинний ресурс, який можна і треба використовувати. На місці вирубаного дерева, виростає нове, яке через декілька десятиліть, знову може бути використаним людиною.

Ліс – це дар природи, яким людина завжди користується – збирає гриби, ягоди, лікарську сировину, відпочиває…. З найдавніших часів людина використовує і деревину, яка є вкрай необхідною для існування та побуту. Важко назвати будь-яку галузь народного господарства, де деревина не використовується в тому чи іншому вигляді, оскільки це натуральний і екологічно чистий матеріал. За обсягом використання і різноманітності застосування з деревиною не може зрівнятися жоден інший матеріал. Деревину застосовують для виготовлення будівельних матеріалів, паперу, меблів, предметів домашнього вжитку, музичних інструментів та ін.

Деревина зберігає близько 50 % вуглецю, який дерево поглинуло в процесі фотосинтезу за час свого росту. Таким чином, вироби з деревини фізично зберігають вуглець, який раніше був атмосферним парниковим газом. Також, використання у будівництві продукції з деревини створює значно менші викиди парникових газів, аніж використання пластмасових, бетонних чи інших матеріалів. А зниження рівня цих газів є ключовим чинником пом’якшення змін клімату.

Враховуючи сучасні тенденції розвитку людства, при сталому веденні збалансованого лісокористування, використання деревини є одним із заходів, що допоможе боротися зі зміною клімату.

Лісівники працюють для забезпечення суспільства деревиною, зберігаючи та примножуючи функції лісу.