loader
Натисніть "Шукати" для пошуку інформації що вас цікавить
Зачекайте будь ласка, ми виконуємо ваш пошуковий запит...
ДП "Шепетівський військовий лісгосп"



14.04.2022 10:46 - давність новини: 2 р.

Категорія: Загальні новини

Автор:  Прес-служба Шепетівського військового лісгоспу

Колективна ініціатива - озеленення!

Попри воєнний стан лісівники ДП «Шепетівський військовий лісгосп» готуються висаджувати ліси і роблять усе необхідне, щоб лісокультурні плани вдалося втілити в життя. На 2022 рік заплановано відтворення лісів на загальній площі понад 46 гектарів, з них 39 га – лісовідновлення, 7 га – сприяння природному поновленню.

Для цьогорічної лісокультурної кампанії у наших розсадниках було висіяно понад 10-ть деревних та чагарникових порід. Наразі у лісорозсадниках зростає 62 тис. шт. сіянців. Найбільше зростає сіянців сосни звичайної (25 тис. шт.), та дуба звичайного (30 тис. шт.). Окрім того, зростають сіянці сосни кримської (1 тис.), модрини (5 тис.), липи (0,5 тис.), кленів (0,5 тис.).

Заготовлено майже 8 тонн лісового насіння. З них 7 тонн – насіння дуба звичайного, та понад 50 кг насіння сосни звичайної. Окрім того, працівниками лісової охорони підприємства заготовленго насіння супутніх деревних та чагарникових порід.

Для забезпечення максимальної приживлюваності сіянців будуть використовувати вологонакопичувачі, на окремих ділянках висаджуватимуть сіянці із закритою кореневою системою, використовуватимуть гербіциди при підготовці ґрунту, відтворення лісових культур проводитимуть вручну по механізованій підготовці грунту.

Війна внесла корективи у нашу звичну лісогосподарську діяльність. Проте ми продовжуємо роботу в штатному режимі. У той же час виконуємо усі завдання для посилення обороноздатності країни, допомагаємо військовим, теробороні, співпрацюємо з волонтерами, а також виконуємо завдвння поставлені керівництвом Міністерства оборони України. Висаджування лісів – це турбота про майбутнє. Тож головне – щоб закінчилась війна, а під мирним небом ми виконаємо поставлені лісокультурні та лісогосполдарські завдання. Ми – незламні! Разом до перемоги!

ФОТОЗВІТ