loader
Натисніть "Шукати" для пошуку інформації що вас цікавить
Зачекайте будь ласка, ми виконуємо ваш пошуковий запит...
ДП "Шепетівський військовий лісгосп"



18.10.2018 09:13 - давність новини: 6 р.

Категорія: Загальні новини

Автор:  Прес-служба Шепетівського військового лісгоспу

ЄС готовий до торгового арбітражу з Україною щодо скасування мораторію на ліс-кругляк

Про це заявила віце-прем’єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш–Цинцадзе, повідомляють «Економічні новини». «На жаль, Україна дійсно з введенням мораторію на вивезення лісу–кругляка порушує Угоду про асоціацію. Це зобов’язання буде розглядатися в рамках торгового арбітражу. І з боку Євросоюзу є готовність почати цей торговий арбітраж між Україною і ЄС», — сказала вона.

Як зазначила Климпуш–Цинцадзе, з переліку умов надання Євросоюзом макрофінансової допомоги зняття мораторію виведено. ЄС вирішив використовувати двосторонній механізм вирішення спорів, прописаний в Угоді про асоціацію.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко повернув прийнятий парламентом 3 липня 2018 року Закон, запропонувавши виключити пункт про те, що на вісім років забороняється експорт паливної деревини. На думку Президента, така заборона суперечить зобов’язанням України в рамках СОТ і Угоди про асоціацію з ЄС. З 1 січня 2017 року діє абсолютна заборона експорту лісу (мораторій на тверді породи дерева діє ще з 2015 року, в минулому році його доповнив заборона на експорт сосни). Як стало відомо в квітні 2018 року, дані статистики України та ЄС щодо вивезення лісу-кругляка України після введення мораторію ВР розходяться у 238 разів.