loader
Натисніть "Шукати" для пошуку інформації що вас цікавить
Зачекайте будь ласка, ми виконуємо ваш пошуковий запит...
ДП "Шепетівський військовий лісгосп"



22.03.2024 21:33 - давність новини: 37 дн.

Категорія: Загальні новини

Автор:  Прес-служба Шепетівського військового лісгоспу

Ліси та інновації: нові рішення задля покращення світу!

21 березня в усьому світі відзначають Міжнародний день лісів, який проголошений в грудні 2012 року Генеральною Асамблеєю Організації Об’єднаних Націй.

Щороку, у цей день, фахівці з усього світу обговорюють виняткову роль лісів у збереженні клімату. Ліс надає нам не лише необхідні товари та послуги, а й є невід'ємною частиною функціонування екосистем. Важливим є також стале управління лісовими ресурсами, яке забезпечує їх відновлення та стале використання. Підтримка цих процесів вимагає комплексу заходів, спрямованих на збереження зелених насаджень для майбутніх поколінь.

Цьогоріч у фокусі обговорення - інноваційні підходи та нові рішення у лісовому господарстві з метою підвищення його ефективності та сталості.

2024 рік є визначальним у підготовці України до впровадження Регламенту ЄС щодо знеліснення та деградації лісів (EUDR). Впровадження EUDR передбачає встановлення системи контролю, яка допоможе забезпечити ефективне виконання стандартів з управління лісами та збереження лісових екосистем. Це також відкриває можливості для співпраці з Європейським Союзом та іншими країнами у сфері охорони лісів та боротьби зі зміною клімату.

Сьогодні ми продовжуємо виконувати свою основну роботу - висаджувати ліс на територіях, де це можливо та безпечно. Створюємо нові високопродуктивні ліси, стійкі до змін клімату та інших екологічних факторів. В рамках ініціативи президента «Зелена країна» у цьому році плануємо висадити понад 187,8 тис.шт. сіянців. Наша головна мета - піклуватися про довкілля та сприяти розвитку економіки країни.

22 березня працівники ДП «Шепетівський військовий лісгосп» долучилися до проведення акції та збільшили показники лісистості на території лісгоспу, де було заліснено 1,8 га. угідь та висаджено 9 тис. шт. саджанців сосни звичайної. Посадку провели в Хмельницькому лісництві. Це буде важливий внесок кожного з нас у збільшенні лісистості нашої місцевості та всієї України" - зазначив головний лісничий Шепетівського військового лісгоспу Ігор Данюк. Інженер з охорони праці підприємства Лебідь О.П., перед початком робіт з висадження саджанців провів інструктаж у відповідності до «Інструкції з відтворення лісів» №29 та п.7 Вимог безпеки на лісокультурних роботах, відповідно Наказу Держкомнаглядохоронпраці №119 від 13.07.2005 р., з відповідними роз’ясненнями норм та правил посадки лісових культур.

Акцію проведено у відповідності до Указу Президента України № 228/2021 від 07 червня «Про деякі заходи щодо збереження та відтворення лісів» та Наказу по підприємству № 89-в від 21.03.2024 р. «Про відтворення лісів, шляхом відтворення у Хмельницькому військовому лісництві.

 

Головний лісничий  Ігор ДАНЮК