loader
Натисніть "Шукати" для пошуку інформації що вас цікавить
Зачекайте будь ласка, ми виконуємо ваш пошуковий запит...
ДП "Шепетівський військовий лісгосп"



30.07.2019 08:03 - давність новини: 5 р.

Категорія: Загальні новини

Автор:  Прес-служба Шепетівського військового лісгоспу

Лісівники Хмельниччини проаналізували діяльність за перше півріччя

Під головуванням начальника управління Петра Пешка відбулася колегія Хмельницького обласного управління лісового та мисливського господарства.

На пленарному засіданні підбито підсумки господарсько-фінансової діяльності підвідомчих підприємств за перше півріччя поточного року. З інформацією виступив заступник начальника управління Олександр Семенець. Зокрема, він зазначив, що реалізовано продукції майже на 374 млн. грн. Усі підприємства спрацювали без збитків. Чистий прибуток склав 9 мільйонів 726 тисяч гривень – 102,6 відсотка до відповідного періоду минулого року.

На ведення усього комплексу лісогосподарських робіт підприємствами управління використано майже 140 млн. грн., з них лише 1,6 млн. грн. з держбюджету.

Лісопродукцію відправляли в основному на внутрішній ринок. Вітчизняним споживачам її поставили на суму 353 млн. грн. – 101 відсоток до відповідного періоду минулого року. На експорт реалізовано продукції майже на 21 млн. грн. Вартість знеособленого кубометра проданої деревини склала 1349 грн. Це четвертий показник серед підприємств галузі.

Середньомісячна заробітна плата штатного працівника становить 16966 грн. і є найбільшою в галузі. Серед двадцяти п’яти підприємств галузі, що мають найбільшу заробітну плату, – п’ять нашого управління: Ярмолинецьке лісове господарство – третє, Славутське – дев’яте, Хмельнице ЛМГ – дванадцяте, а Старокостянтиніське й Шепетівське лісові господарства відповідно чотирнадцяте та двадцять перше.

Реалізація продукції на одного штатного працівника по управлінню склала 229 тис. грн. Хмельницьке ОУЛМГ з цього показника на третьому місці в галузі.

За звітний період на капітальні інвестиції використано 10 мільйонів 483 тис. грн. До бюджетів усіх рівнів внесено майже 125 млн. грн., що на 6 млн. грн. більше відповідного періоду минулого року. Єдиного соціального внеску сплачено 36 млн. грн.

На колегії також заслухано інформацію заступника начальника управління Юрія Безноска про ефективність використання лісосировинних ресурсів. Виступаючий повідомив, що за шість місяців лісгоспи заготували 255442 кубометри лісоматеріалів. Було детально проаналізовано вихід лісоматеріалів круглих дуба, хвойних порід, залишки лісопродукції в розрізі кожного підприємства. Доповідач акцентував увагу на проведенні аукціонних торгів, роботі деревообробних підрозділів. Зокрема, він зазначив, що випуск продукції переробки зріс на 45 відсотків. А це говорить про те, що програма стратегічного розвитку лісового господарства в частині випуску продукції з деревини починає давати плоди. Але тут ще багато невикористаних резервів, необхідно найближчим часом подвоїти випуск продукції.

Перший заступник начальника управління Павло Золотий закликав керівників підприємств серйозно підготуватися до майбутнього лісовпорядкування, наголосив на необхідності чітко дотримуватися розрахунків із партнерами.