loader
Натисніть "Шукати" для пошуку інформації що вас цікавить
Зачекайте будь ласка, ми виконуємо ваш пошуковий запит...
ДП "Шепетівський військовий лісгосп"



21.03.2019 10:03 - давність новини: 5 р.

Категорія: Загальні новини

Автор:  Прес-служба Шепетівського військового лісгоспу

Міжнародний день лісу - день для нового життя!

21 березня в усьому світі відзначається Міжнародний День лісу (International Day of Forests), який був заснований в 1971 році. Ініціатором відзначення Дня лісу виступила Європейська конфедерація сільського господарства на 23-й Генеральній Асамблеї в 1971 році, і ця ідея була підтримана Всесвітньою Продовольчою і сільськогосподарською організацією при ООН (ФАО).

Проблема збереження лісу та його багатств сьогодні є серед найважливіших екологічних завдань для всіх країн світу. В останні роки тенденції, пов’язані з знелісненням Землі, викликають тривогу не тільки у екологів, але й у всього міжнародного співтовариства.

В 2016 році темою Міжнародного дня лісів є «Ліси та водні ресурси».

Ліси і водні ресурси тісно пов’язані і взаємозалежні. Ліси залежать від води. У той же час, ліси підтримують якість водних ресурсів, регулюють поверхневий і підземний стік води, а також допомагають знизити ризики лих пов’язаних з водою. Від того як ми управляємо нашими лісами залежить якість води, яку ми п’ємо, наш захист від небезпечних природних явищ: зсувів, повеней та посухи, а також продуктивність наших земель. Землекористувачі і політики повинні збалансувати компроміс між вигодами, які забезпечуються лісами і змінами в лісах, викликаних наявністю води.

У зв’язку з цим, основним завданням Міжнародного дня лісу є привернення уваги жителів планети до проблеми збереження лісів, інформування про значимості лісових екосистем, основні заходи задля їх захисту та відновлення.

"Нашою метою є виховання у підростаючого покоління шанобливого ставлення до природи, забезпечення зацікавленості у збереженні лісових насаджень, дотримання правил поведінки в лісі, роз’яснення широким колам громадськості важливості створення лісових насаджень, ознайомлення та надання можливості учнівській молоді, представникам громадськості взяти участь у створенні та збереженню лісів, підвищення довіри громадськості до діяльності лісогосподарської галузі. Сьогодні, ми відкрили "зелений сезон" і повідомляємо,що подібні акції, по висадці садженців, ми будемо проводити систиматично, так як, планується, цього року, засадити близько 50 гектарів, тому всі охочі можуть долучатись. Тому що, той хто посадив - він дав життя і вже не буде знищувати, а навпаки доглядатиме природу!", - зауважив начальник Шепетівського віськового лісгоспу.

Фотозвіт