loader
Натисніть "Шукати" для пошуку інформації що вас цікавить
Зачекайте будь ласка, ми виконуємо ваш пошуковий запит...
ДП "Шепетівський військовий лісгосп"



15.04.2019 11:00 - давність новини: 5 р.

Категорія: Загальні новини

Автор:  Прес-служба Шепетівського військового лісгоспу

Некорневе підживлення дерев

Некореневі підживлення особливо ефективні, якщо з якихось причин восени не було внесено основне добриво. Некорневе підживлення підвищує врожайність і якість плодів, збільшують кількість поживних речовин розташованих в тканинах рослин.

Протягом вегітації дерев проводять 2-3 некореневі підгодівлі: першу - до або після цвітіння, другу - у червні після опадання зайвої зав'язі (в пору закладки плодових бруньок), третю - у вересні.

Особливо важлива некореневе підживлення розчином сечовини (500-700 г. На 10л. Води) перед листопадом, вона збільшує вміст азоту в бруньках дерев і рослин, знищує грибкові захворювання на листках і пагонах.

При некореневій підгодівлі вносять макроелементи (фосфор, калій, азот) і мікроелементи (цинк, кобальт, марганець, бор). Сірка, мідь, залізо потрапляють на рослини частково при обприскуванні дерев проти хвороб і шкідників.

Для обприскування яблунь застосовується розчин, до складу якого входить 20-30 г. селітри, для груш 10-20 г, для всіх плодових порід 150-200 г суперфосфату і 40-50 г хлористого калію, 2 г сірчанокислого цинку, 2 г сірчанокислого марганцю, 2 г сульфату кобольта, 2 г борної кислоти або бури на 10 л. води. Все ці елементи змішують з розчином отрутохімікатів при обприскуванні від шкідників і хвороб (токсичність пестицидів не знижується). При неправільній дозі елементів можуть бути випадки опіку листя.