loader
Натисніть "Шукати" для пошуку інформації що вас цікавить
Зачекайте будь ласка, ми виконуємо ваш пошуковий запит...
ДП "Шепетівський військовий лісгосп"



19.08.2019 11:03 - давність новини: 5 р.

Категорія: Загальні новини

Автор:  Прес-служба Шепетівського військового лісгоспу

Посібник для педагогів-натуралістів і лісівників України

Спільними зусиллями лісівників та освітян Хмельниччини видано навчально-методичний посібник «Юні лісівники – майбутні господарі лісів Батьківщини».

Свою працю автор посібника – Микола Андрійович Зведенюк приурочив 95-річчю юннатівського руху в Україні, яке відзначатимуть в наступному році (див. детальніше електронний формат книги за посиланням

Високу оцінку змістовності й актуальності посібника для лісівників, освітян і системи позашкілля у передмові до нього дав президент Національної АПН України Василь Кремень, а у післямові – директор Національного ЕНЦУМ Володимир Вербицький. Посібник підготовлений автором та хмельницькими педагогами-натуралістами на допомогу освітянам і лісівникам, які співпрацюють у контексті інтеграції позашкільної освіти із загальною середньою освітою для забезпечення учням та гуртківцям глибоких, змістовних і якісних знань про ліс та лісогосподарську справу, організації і проведення з ними наукової дослідницько-експериментальної роботи на лісівничу тематику, практичної реалізації педагогами закладів освіти спільно з лісівниками інноваційних ідей лісової педагогіки та STEM-освіти.

Значну увагу в посібнику приділено тематиці національно-патріотичного виховання юннатівськими формами роботи в контексті українського патріотизму й збереження природи рідного краю, залученню юних лісівників до активної участі в природоохоронних заходах і навчальній лісогосподарській праці, трудовому вихованні та профорієнтації їх на лісогосподарські професії.

Протягом минулого навчального року посібник проходив апробацію в закладах освіти України і отримав схвальну оцінку педагогів, які працювали за програмою автора та використовували його розробки навчальних занять.
Автором було враховано їх зауваження, пропозиції і поради, внесено й зміни, які також радили йому та вважали за необхідність науковці-рецензенти.

Організатори цього науково-освітнього проекту запропонували керівникам органів управління освітою і дирекціям держлісгоспів придбати у видавництві посібник «Юні лісівники – майбутні господарі лісів Батьківщини». Пакет документів на придбання посібника у видавця в ТзОВ «ПОЛІГРАФІСТ» (директор – ФОП Федоченко С.О.) за безготівковим розрахунком керівництво ВГО Товариство лісівників України своєчасно направило кожному обласному УЛМГ.
Лісогосподарські підприємства Хмельницького ОУЛМГ придбали 100 книг для урочистих презентацій лісівниками підшефним закладам освіти на День знань та під час лісівничого тижня до Дня працівника лісу.

Крім цього, усі, хто потребує, зможуть також придбати посібник у хмельницькому ТзОВ «ПОЛІГРАФІСТ» за ціною виробника (1 примірник – 268,00 грн., без ПДВ). Відповідальна особа за координацію дій від ФОП-постачальника щодо проведення розрахунків і організованого отримання книг замовниками «Новою поштою» Скрипкевич Уляна Олександрівна, юрист ТзОВ «ПОЛІГРАФІСТ» (тел. 098-624-8931, ел. пошта: ur.poligrafist@gmail.com).
Додаткова інформація за телефонами Хмельницького ОЕНЦУМ – 716-449 та 098-430-1357 (Зотова Олена Василівна, методист).