loader
Натисніть "Шукати" для пошуку інформації що вас цікавить
Зачекайте будь ласка, ми виконуємо ваш пошуковий запит...
ДП "Шепетівський військовий лісгосп"



02.12.2021 17:02 - давність новини: 2 р.

Категорія: Загальні новини

Автор:  Прес-служба Шепетівського військового лісгоспу

Що не так з правилами торгівлі лісом?

Проектом пропонується детально та комплексно врегулювати функціонування лісового порталу, як важливого інструменту в досягненні відкритості, публічності та контролю за діяльністю учасників ринку деревини. Положення проекту спрямовані на досягнення балансу інтересів учасників ринку деревини, розвиток ринкових відносин у лісопромисловому комплексі з метою забезпечення деревиною потреб споживачів на принципах вільної і добросовісної конкуренції та сталого використання лісових ресурсів.

Нарешті українські парламентарі зробили перший крок до запровадження регулювання ринку деревини – у першому читанні було ухвалено новий галузевий законопроєкт №4197-д "Про ринок деревини".

Підприємства деревообробної промисловості давно чекають на нові правила функціонування ринку, які мають вирішити проблему гострого дефіциту сировини для українського бізнесу.

Завдяки забороні експорту лісу-кругляка у 2015 році зросли капітальні інвестиції у деревообробну галузь. Низка компаній інвестували в Україну саме завдяки запровадженню мораторію, створили нові виробництва або розширили наявні.

Проте, незважаючи на позитивний ефект для вітчизняної деревообробної галузі, мораторій на експорт деревини, на жаль, повністю не вирішив проблему нестачі деревини.

На думку бізнесу це у першу чергу пов’язано з недостатніми обсягами рубок та хаосом і неврегульованістю ринку деревини, які існують протягом останніх років.

Детальніше на сайті "Економічна правда"