loader
Натисніть "Шукати" для пошуку інформації що вас цікавить
Зачекайте будь ласка, ми виконуємо ваш пошуковий запит...
ДП "Шепетівський військовий лісгосп"



26.01.2018 16:24 - давність новини: 6 р.

Категорія: Загальні новини

Автор:  Прес-служба Шепетівського військового лісгоспу

Прогулянки лісом покращують ваше здоров’я — доведено науковцями

Вже давно доведено вченими, що прогулянки лісом зміцнюють імунну систему та покращують загальне самопочуття.

Працівники Шепетівського військового лісгоспу невпинно трудяться протягом усього року, дбаючи про лісові насадження, що належать лісгоспу.  Щорічно облаштовуються нові зони відпочинку. Також діють 3 рекреаційних пункти.  А досить важливою  перевагою для громадян є те,що весь цей комфорт лісівники пропонують безкоштовно. Єдина  плата, яку кожен відвідувач мусить і навіть зобов’язаний віддати, – бережне ставлення до зробленого лісівниками, прибирання сміття та дотримання правил безпеки.

Наші ліси прекрасні у будь-яку пору року. Зимовий ліс особливий по-своєму. Якщо в сонячний день потрапити до соснового лісу, можна сповна насолодитися чудовою зимовою картиною. имовий ліс заворожує своєю величною красою. Це те місце, куди приходиш в пошуках натхнення і душевного спокою.

Після лісової прогулянки отримуєш величезний заряд бадьорості та енергії. Підживившись силою природи, точно знаєш, що незабаром повернешся сюди знову.

А що ж вважають вчені з цього приводу? З’ясувалося, що прогулянка в лісі знижує вироблення гормону стресу – кортизолу. У свою чергу, його підвищений рівень призводить до безсоння, викликає проблеми із зайвою вагою, негативно відображається на функціонуванні серця і призводить до передчасного старіння. За твердженням фахівців, для отримання позитивного ефекту, досить прогулятися по лісі всього протягом півгодини. А лісове повітря не лише сприяє кращому самопочуттю, але й покращує функцію імунної системи.

В атмосфері лісу також містяться фітонциди – природні речовини, які мають здатність пригнічувати і знищувати хвороботворні мікроби. Прогулянки по лісу зміцнюють здоров'я, знижують кров'яний тиск і покращують самопочуття в цілому. І для цього не треба активно рухатися в лісі, досить просто прогулятися серед дерев або посидіти під ними.

Час, проведений у лісі, – це затишок і спокій, миті без турбот і міської суєти. Сама  природа  дарує людині  незрівнянне ні з чим відновлення.