loader
Натисніть "Шукати" для пошуку інформації що вас цікавить
Зачекайте будь ласка, ми виконуємо ваш пошуковий запит...
ДП "Шепетівський військовий лісгосп"



13.11.2021 08:51 - давність новини: 2 р.

Категорія: Загальні новини

Автор:  Прес-служба Шепетівського військового лісгоспу

Створюємо ліси разом!

Здорові діти і зелена країна - це майбутнє України. В рамках програми Президента “Зелена країна”, яка передбачає висадження 1 мільярду дерев за 3 роки і збільшення площі лісів на 1 мільйон гектарів за 10 років. Акція Держлісагенства "Створюємо ліси разом" у межах програми Президента "Зелена країна" стартувала 1 жовтня й триватиме до 30 листопада.

На Хмельниччині триває всеукраїнська акція «Створюємо ліси разом!» на виконання програми Президента України «Зелена країна».

11 листопада працівники ДП «Шепетівський військовий лісгосп» разом із своїми сім’ями долучилися до проведення акції та збільшили показники лісистості на території лісгоспу, де було заліснено 1,9 га. угідь та висаджено 7 тис. шт. саджанців модрини європейської. Посадку провели в Хмельницькому лісництві. "Це буде важливий внесок кожного з нас у збільшенні лісистості нашої місцевості та всієї України" - зазначив головний лісничий Шепетівського військового лісгоспу Ігор Данюк, та провів для учасників посадки навчання для правильної і якісної посадки саджанців. Інженер з ОП Пономарчук Г.В. провів з присутніми інструктаж з охорони праці та техніки безпеки під час проведення заходу.

Також щороку ми висаджуємо молодий ліс на ділянках, де проведено рубки головного користування. Під час осінньої лісокультурної компанії вже посаджено 6,9 га нового лісу, це біля 25 тис.шт. молодих дерев , а з початку року цей показник становить 50,9 га. До кінця року плануємо посадити ще 1,0 га лісових культур.

Такі акції – це ще один привід звернути увагу на важливість лісів для існування життя на планеті, поліпшення екологічної ситуації в Україні, виховання у молодого покоління і дорослих шанобливого ставлення до природи. Тому, плануємо і надалі продовжувати гарну справу, що дасть в майбутньому суттєво збільшити площу лісів в Україні та виконати програму президента «Зелена країна» у встановлені строки.