loader
Натисніть "Шукати" для пошуку інформації що вас цікавить
Зачекайте будь ласка, ми виконуємо ваш пошуковий запит...
ДП "Шепетівський військовий лісгосп"



17.07.2019 08:03 - давність новини: 5 р.

Категорія: Загальні новини

Автор:  Прес-служба Шепетівського військового лісгоспу

У НПП «Мале Полісся» цвітуть рідкісні орхідеї

Середина літа – саме той час, коли квітують вишукані представники родини орхідних (Orchidaceae). Зокрема зараз можна помилуватися цвітінням неймовірних орхідей виду коручка.

Коручка чемерникоподібна – трав’яниста рослина із зеленуватими й блідо-рожевими квітками. У Червоній книзі України її природоохоронний статус визначено як неоцінений. До того ж ця рослина занесена до Додатку ІІ Конвенції про міжнародну торгівлю видами дикої фауни та флори, що перебувають під загрозою зникнення (CITES). Вид досить стійкий до антропогенного навантаження, але на скорочення його чисельності можуть впливати зміна середовища та безпосереднє знищення заради букетів.

Варто зазначити, що на території Національного природного парку «Мале Полісся» зростає сім видів як лісових, так і болотних та лучних орхідей: гніздівка звичайна, зозульки м’ясочервоні, зозульки плямисті, коручка болотна, коручка чемерникоподібна, коручка темно-червона, а також любка дволиста. Для забезпечення стабільного стану популяцій цих рідкісних рослин працівники відділу науки, відділу державної охорони природо-заповідного фонду та державної лісової охорони Парку постійно проводять моніторинг та здійснюють комплекс необхідних природоохоронних заходів.