loader
Натисніть "Шукати" для пошуку інформації що вас цікавить
Зачекайте будь ласка, ми виконуємо ваш пошуковий запит...
ДП "Шепетівський військовий лісгосп"



02.05.2018 09:17 - давність новини: 6 р.

Категорія: Загальні новини

Автор:  Прес-служба Шепетівського військового лісгоспу

Виїзд на корпоративний шашлик: правила поведінки в лісі

Веселе корпоративне свято, влаштоване на свіжому повітрі, ні в якому разі не має перетворитися на акт вандалізму щодо природи. Дивно, що правила поведінки в лісі або на озері усі знають, але звідки тоді на красивій лісовій галявині буває стільки сміття?    
Не залишайте після себе сміття
Харчові відходи, які зможуть перегнити, краще за все закопати. Сміття, яке можна спалити, не полінуйтеся спалити у вогнищі. Усе, що не перегниває і не горить, відвезіть із собою. Пластиковим і скляним пляшкам, консервним банкам, поліетиленовим пакетам не місце в лісі. Тим більше не можна бити пляшки, оскільки осколками можуть порізатися не лише туристи, а й лісові звірі. Крім того, осколок скла може призвести до пожежі, заломивши сонячний промінь, як лупа.    
Будьте акуратні з вогнем
Розпалюйте вогнище на відстані не менше 1,5 м від дерев. При цьому відстань до гілок дерева над вогнищем має перевищувати 2 м, але краще, якщо гілок над ним взагалі не буде.   Якщо на вибраній вами галявині вже є місце для вогнища, скористайтеся ним, не псуйте землю вогнем.   Збираючись йти, обов’язково залийте вогнище водою і переконайтесь, що він більше не розгориться. Краще за все перекопати це місце або засипати землею.     Не кидайте недопалки на землю. По-перше, вони можуть стати причиною пожежі, по-друге, недопалки — це сміття.    
Не знущайтеся з тварин
При зустрічі з лісовими мешканцями, наприклад жабами, мишами, не треба ловити їх і ставити над ними досліди.    
Не залишайте пам’ятних знаків
Ставтеся дбайливо до навколишньої природи. Не вирізайте на корі дерев написи або візерунки, не рвіть лісові квіти.    
Не використовуйте миючий засіб в озері
Не мийте посуд миючим засобом в озері або на березі. Засіб для миття посуду може виявитися отруйним для мешканців водойми. Мийте посуд у мисці, а воду виливайте чимдалі від берега.   Стежте за своїми діями і не соромтеся робити зауваження п’яним колегам.