loader
Натисніть "Шукати" для пошуку інформації що вас цікавить
Зачекайте будь ласка, ми виконуємо ваш пошуковий запит...
ДП "Шепетівський військовий лісгосп"



19.10.2017 12:10 - давність новини: 7 р.

Категорія: Загальні новини

Автор:  Прес-служба Шепетівського військового лісгоспу

Заготівля якісного насіння – основа міцного лісу.

Забезпечення лісового господарства високоякісним насінням дерев з цінними спадковими властивостями в достатньому обсязі можливе за наявності постійної лісонасінної бази та чіткої організації збору лісонасінної сировини, його переробки і зберігання.

Протягом жовтня-листопада місяців працівники  Шепетівського військового лісгоспу здійснюють заготівлю  жолудя дуба звичайного для забезпечення виробничих програм вирощування садивного матеріалу у 2018 році. Збирають жолуді в репродуктивних високобонітетних дубових насадженнях.  Після збору жолуді сортують, вибраковують хворі і закладають на стратифікацію, а вже весною висівають у розсадниках аби заліснити раніше заготовлені ділянки.

Забезпечення лісокультурного виробництва якісним посівним матеріалом в тому числі з цінними спадковими властивостями можливе за умови виконання певної системи заходів׃ збір та переробка лісового насіння, його апробація на посівну якість, окреме висівання насіння у лісових розсадниках та посадка сіянців на лісокультурні площі з метою вирощування в майбутньому продуктивних та біологічно стійких насаджень.

Для довідки:

Дуб за цілющими властивостями та якістю деревини немає собі рівних у Європі. За теплу пору року він випаровує понад 100 тонн води, що в 225 разів більше його власної ваги. Його корінь проникає на 12-15, а іноді й до 22 метрів углиб, має надзвичайно розвинуте бокове і якірне коріння.

Дуб – це те дерево, від якого залежить імунітет інших деревостанів, усього живого.