loader
Натисніть "Шукати" для пошуку інформації що вас цікавить
Зачекайте будь ласка, ми виконуємо ваш пошуковий запит...
ДП "Шепетівський військовий лісгосп"



20.05.2019 12:06 - давність новини: 5 р.

Категорія: Загальні новини

Автор:  Прес-служба Шепетівського військового лісгоспу

Запобігання та протидія пожежам в екосистемах – пріоритетне завдання для лісівників

У ДП «Славутське лісове господарство» під головуванням першого заступника голови обласної державної адміністрації В.І. Кальніченка відбулося виїзне засідання комісії ТЕБ і НС облдержадміністрації з питань запобігання виникнення пожеж в екосистемах протягом 2019 року, профілактики та попередження загибелі й травмування людей від нещасних випадків невиробничого характеру. Участь у засіданні взяли перші заступники голів райдержадміністрацій та виконавчих комітетів міських (міст обласного значення) рад, керівники обласних відомств, керівники державних та комунальних лісокористувачів області, начальники управлінь, відділів, секторів, головні спеціалісти з питань цивільного захисту населення райдержадміністрацій та виконавчих комітетів міських рад.

Надзвичайно змістовним та повчальним було перше практичне заняття виїзного засідання – про принципи влаштування місць відстою транспорту, місць організованого відпочинку населення державними лісокористувачами, на прикладі рекреаційної зони «Лісовичок» на трасі Нетішин – Славута. Його вів директор ДП «Славутський лісгосп» В. В. Сапожнік.

«Цього року ми вже фіксуємо негативну статистику щодо збільшення пожеж в екосистемах. Найбільше загострення ситуації очікується у травні, коли люди розпочинають масове відвідування лісових масивів та в липні-серпні під час спалювання пожнивних решток. Саме тому необхідно терміново вжити ряд превентивних заходів з метою запобіганню виникнення пожеж в екосистемах. В першу чергу, посилити профілактичну роботу з громадянами, проводити поглиблений моніторинг пожежної обстановки», – зазначила заступник Славутського міського голови Т.І. Солоха.

«Запобігання виникненню пожеж у природних екосистемах є вкрай важливим питанням, особливо зараз. Адже розпочинається спекотний період і саме тому необхідно вжити всіх заходів, щоб не допустити масових загорянь у лісах, на торфовищах, сільгоспугіддях. Ми повинні продемонструвати злагоджені дії всіх відомств», – зазначив перший заступник начальника обласного управління лісового та мисливського господарства П. С. Золотий.

Cеред присутніх були працівники і нашого лісгоспу, заступник начальника - Пономарчук Г.В. та головний лісничий - Гордієнко Д.В., які опрацювали отриману інформацію та планують найближчим часом ввести в робочий процес лісгоспу.