loader
Натисніть "Шукати" для пошуку інформації що вас цікавить
Зачекайте будь ласка, ми виконуємо ваш пошуковий запит...
ДП "Шепетівський військовий лісгосп"



20.11.2017 16:52 - давність новини: 6 р.

Категорія: Загальні новини

Автор:  Прес-служба Шепетівського військового лісгоспу

Завершився збір врожаю лісового насіння у Шепетівському військовому лісгоспі

Восени працівники лісових господарств чималу увагу приділяють питанням збору лісового насіння, щоб потім мати змогу вирощувати саджанці основних лісоутворюючих порід.

Здоровий посівний матеріал сьогодні – запорука здорового насадження в майбутньому. Тому до збору насіння на підприємстві відносяться відповідально. Слід зазначити, що для лісовідновлення та лісорозведення необхідно використовувати лише якісне насіння місцевого походження , через те, що деревні породи з яких воно збирається добре пристосовані до умов, де вони виникли та зросли. В зв’язку з цим лісівники використовують для лісокультурних потреб насіння місцевої заготівлі, спадкові властивості якого сприяють вирощуванню стійких і продуктивних насаджень.

Насіння збирається, переробляється, просушується, після цього складається на зберігання у спеціально пристосованому приміщенні для майбутнього висіву на розсаднику.

Загальний обсяг заготовленого восени насіння склав 1850 кілограм.  Було заготовленно насіння дуба звичайного та червоного,  ясена, клена та липи. Насіння, яке пройшло перевірку на якість, висівається у лісові розсадники лісництв.